Amun week

Project,AIDS,HIV+,kinderen,helpen,afrika,oeganda,uganda,vrijwilligers,donatie,donaties

De Amun week is voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar. Het draait om het omgaan met AIDS. Alle HIV+ kinderen van 8 jaar en ouder die bij Amecet hebben gewoond, worden uitgenodigd om een week bij ons terug te komen. Het is een feest voor hen om elkaar weer terug te zien en ervaringen uit te wisselen. Bij elkaar komen er zo'n 50 HIV+ kinderen, die allemaal worstelen met het feit dat ze HIV+ zijn, elke dag hun ARV medicijnen moeten slikken en soms slecht behandeld worden in hun familie of op school. We richten ons met de lessen, speciaal op deze problemen en in groepen praten we na en delen met elkaar.

Er worden spelletjes gedaan, gezongen en samen maken de kinderen opdrachten. 

Wij organiseren dit bij ons in het Amun huis, waar vroeger de oudere kinderen verbleven. We hebben een tent in de tuin, waar we de lessen geven en de kinderen slapen (nou ja, slapen...) in het Amun huis. En er is een grote tuin  om te spelen en te sporten.

Veel van de kinderen wonen in wat wij "the villages" noemen. Dit zijn groepjes van kleine lemen hutjes met rieten daken, waar geen elektriciteit en schoon water is. Wij bezoeken deze kinderen ook vaak, maar om een week omringd te zijn met andere kinderen en waar gespeeld kan worden is ontzettend leuk voor ze.  De Amun week is voor ons weer een kans om te zien hoe het met de kinderen gaat.

Aan het einde van de week worden de kinderen met de bus naar Soroti centrum gebracht, waar ze op verschillende soorten vervoer naar hun village worden gebracht.. Ze krijgen allemaal een tasje met eten en spullen voor thuis mee. Zo heeft het naar huis gaan ook een leuke kant.  

 

kinderen,spelen,project,helpen,afrika,oeganda,uganda
kinderen,spelen,project,helpen,afrika,oeganda,uganda
kinderen,spelen,project,helpen,afrika,oeganda,uganda
kinderen,spelen,project,helpen,afrika,oeganda,uganda

In ons fotoalbum kunt u meer zien over de Amun week

Rating: 5 sterren
1 stem