Land

huisbezoek,opzoeken,landbouw,telen,kweken,voedsel,eten,afrika,oeganda,uganda,hulp,help,helpen,steun,project,projecten,kinderen,hiv+,hiv,AIDS

Met het stuk land dat wij nu hebben kunnen we onze eigen gewassen verbouwen en dieren onderhouden. Dit is een prachtige investering. Het doel is om deze zomer de grond te ploegen en een hek om het land te plaatsen. Het plaatsen van het hek is een volgende investering, maar noodzakelijk omdat anders het gewas of de dieren gestolen worden.

Het land is nu nog erg onbegaanbaar en bezaaid met onkruid, grote struiken en bomen. De bomen en struiken worden gekapt en de grond wordt geploegd met behulp van koeien die de ploeg trekken. Nadat er geploegd is kunnen we beginnen met het verbouwen van gewassen.

Na het bewerken van de grond is het een kwestie van onderhouden. We willen hiermee voor een groot gedeelte onze eigen behoeften voorzien, zodat we minder hoeven te kopen op de markt. Het voedsel dat we overhouden kunnen we verkopen.

 Ook willen we met het onderhoud van de akker werk creëren voor de lokale bevolking. Zij zullen het land gaan onderhouden. 

 

We zijn voorzichtig begonnen met ons zelf support programma, we hebben nu 3 prachtige Friese koeien, waarvan er twee zwanger zijn. Deze koeien gaan ons in de toekomst van melk voorzien. De koeien lopen nu in de tuin van het Amun huis, maar zullen in de toekomst naar ons nieuwe land verhuizen.

huisbezoek,opzoeken,landbouw,telen,kweken,voedsel,eten,afrika,oeganda,uganda,hulp,help,helpen,steun,project,projecten,kinderen,hiv+,hiv,AIDS
Rating: 5 sterren
1 stem