Ziekenhuis

Een ziek kind in het ziekenhuis in Afrika. Soroti, Oeganda heeft een ziekenhuis. Er is veel armoede en AIDS in Afrika. In het ziekenhuis komen kinderen om te herstellen, maar het loopt nog steeds erg achter

Wekelijks brengen we een bezoek aan het voedings centrum in het ziekenhuis waar moeders verblijven met hun zieke, vaak ondervoede kinderen. De moeder blijft bij haar kind, maar heeft thuis vaak nog andere kinderen. Wij voorzien ze van voedsel zodat het kindje aan kan sterken en op deze manier sneller naar huis kan.  

In sommige gevallen nemen wij het kindje mee naar Amecet. Zij worden dan bij ons verzorgd zodat de moeder terug kan naar het gezin. Als het kindje weer gezond en wat sterker is geworden kan hij of zij weer terug naar de familie.

In het ziekenhuis krijgen de kinderen ook te eten, maar dit is niet genoeg voor ondervoede baby's. Daarom is het noodzakelijk dat wij langsgaan en ze in extra voedsel voorzien.

Als Amecet komen we veel in Soroti Hospital. Al onze HIV+ kinderen ontvangen hun medicijnen via het ziekenhuis. Omdat er niet echt een goede plaats was voor de  HIV kinderkliniek, hebben Amecet en de Nederlandse Stichting De Figurant, de handen in een geslagen en staat er nu een prachtige kinderkliniek voor HIV+ kinderen. 

 

De HIV kliniek in Soroti, Oeganda. In Afrika leven veel mensen met AIDS. Bij de HIV klniiek kunnen ze terecht voor medicijnen, hulp en informatie. De kliniek is gebouwd door Amecet met hulp van donaties van de Figurant.

De HIV Kliniek

Een ziekenhuis in Afrika. Kinderen en volwassen wachten op hulp. Er is veel ziekte en armoede in Afrika

De wachtkamer

ziekenhuis,armoede,eten,dokter,doctor,kliniek,voedsel,honger,afrika,oeganda,uganda,hulp,help,helpen,steun,project,projecten,kinderen,hiv+,hiv,AIDS

Consult bij de dokter

Mensen halen hier hun ARV medicijnen. Dit zijn AIDS remmende medicijnen. Ze kunnen deze halen bij de HIV kliniek.

Ontvangen van ARV medicijnen

Rating: 3.75 sterren
4 stemmen