Lisanne uit Nederland

Gepubliceerd op 4 juli 2018 om 15:28

Ik ben Lisanne en in 2016 heb ik 5 maanden in Oeganda gewoond. Deze geweldige kans kreeg ik, omdat ik naar het buitenland mocht voor de minor-stage van de opleiding Pedagogiek. Vijf maanden lang heb ik op het terrein van Amecet gewoond en, samen met de Oegandese staff en Nederlandse vrijwilligers, voor de kinderen gezorgd die op dat moment in Amecet verbleven.

We werkten 6 dagen per week. Het werk bestond vooral uit de verzorging van de baby’s en kinderen: wassen, de fles geven, eten geven, maar ook met de kinderen spelen, aandacht geven en soms helpen met het huiswerk. Naast dit werk ben ik ook een aantal keer mee geweest naar de vrouwenafdeling van de gevangenis. Els en de maatschappelijk werker delen voedsel en zeep uit aan de vrouwen, die daar met hun jonge kinderen zitten.
Ook heb ik meerdere keren op de kleuterschool mogen kijken en ervaren hoe het lesgeven er daaraan toe gaat!

Als de baby’s en kinderen familie hebben waar ze naar terug kunnen gaan, worden ze daar, na een tijdje in Amecet, naartoe gebracht. Ik mocht dit twee keer meemaken. Het is zo bijzonder om te zien hoe de mensen op het platteland leven, op plekken waar normaal gesproken nooit auto’s komen! De dankbaarheid en de gastvrijheid van de mensen zal ik nooit vergeten!

Ik heb in die tijd veel steun gehad aan Els, de Nederlandse vrijwilligers en de Oegandese staf. Mocht je meer willen weten, mail mij gerust! lisanne_goudappel@hotmail.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.